Stepa Bier

Een lekker Belgisch bier!

Met de beste zoetstoffen uit Stevia.

Zoekt u in winkel in uw buurt? Gebruik onze zoekfunctie of contacteer info@stepa.be

«De Proefbrouwerij» is een unieke Belgische brouwerij, opgericht in 1996 door Saskia en Dirk Naudts-Waerniers, en gespecialiseerd in de creatie van nieuwe en smakelijke natuurlijke bieren. Het is een onafhankelijke brouwerij, voorzien van de nieuwste technieken om authentieke Belgische bieren te produceren. Op vraag van Belgische en buitenlandse brouwerijen worden nieuwe bieren ontwikkeld. Om deze speciale bieren te kunnen ontwikkelen, heeft de “Proefbrouwerij” niet alleen een micro-brouw-installatie maar ook een pico-brouwinstallatie die ongeveer 15 kg mout verbruikt.

Om een zeer goede smaak te kunnen garanderen, selecteert de “Proefbrouwerij” niet alleen de fijnste mout en hop, maar ook het beste water. De “Proefbrouwerij” kan gisten selecteren uit zijn eigen gisten-bank waarin zich meer dan 70 traditionele gisten bevinden die garant staan voor een authentiek Belgisch bier.

Stepaja bvba wenste 2 zeer lekkere bieren te ontwikkelen: de STEPA Ale (blond bier met 6 % alcohol v/v) en STEPA Double (donker bier met 6 % alcohol v/v). Speciale mouten werden geselecteerd om de smaak te verfijnen en er is een gecontroleerde hergisting op de fles.

Biologisch bier: Voor “Nog Eéntje” werd gebruik gemaakt van biologische grondstoffen: bio-mout en bio-hop. De productie van het bier gebeurt onder toezicht van TUV Nord, de controle-organisatie voor de biologische landbouw. Zij zorgen ervoor dat alles volgens de juiste spelregels gebeurt.

Producent: De Proefbrouwerij
Doornzelestraat 20, 9080 Lochristi-Hijfte, Belgium